Sandra Caballero retrata la tendresa de la maternitat

Copsar en una imatge la tendresa d’una mare i la fragilitat d’un nadó no és una tasca fàcil. Amb tot, Sandra Caballero s’ha convertit en una especialista en aquest camp de la fotografia.

Partint de la pròpia experiència –la Sandra té tres fills– i del gust i factura d’anys dedicats a l’interiorisme i el disseny, aquesta fotògrafa instal·lada fa dos anys a Granollers ha aconseguit ser una de les millors en el seu àmbit –la fotografia anomenada newborn, un corrent nascut als EUA i que des de fa uns tres anys ha fet fortuna a Catalunya. “És un estil força monocromàtic i a mi m’agrada fer servir més colors, però m’inspira”, explica Caballero, qui també intenta personalitzar al màxim les fotografies, per exemple incloent elements relacionats amb la professió dels pares de l’infant.

Així, Sandra Caballero s’ha especialitzat en imatges d’embarassades i nadons d’entre 5 i 15 dies, tot i que també fa fotografia de família amb la mateixa bona tècnica i sensibilitat. La seva qualitat ha fet que allò que iniciava com una afició, després de tenir el seu segon fill, es convertís en una feina gràcies al boca-orella.

Especialitzar-se en fotografies de nadons no és només una qüestió de gustos, sinó que calen aptituds específiques. Per exemple, és molt important la col·locació de l’infant, no només per a l’estètica de la imatge, sinó també per seguretat de les mateixes criatures. A més, la Sandra procura fer sessions de 3 o 4 hores perquè els nadons se sentin còmodes, com a casa i relaxats. Només cal veure les fotografies.

Edicions locals