CCOO organitza la passejada contra el canvi climàtic pel camí fluvial del riu Congost

Es realitzarà el 20 d'octubre i el recorregut es pot fer amb bicicleta o a peu

Societat

CCOO organitza la passejada contra el canvi climàtic pel camí fluvial del riu Congost
CCOO organitza la passejada contra el canvi climàtic pel camí fluvial del riu Congost

La Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i també a peu pel camí fluvial del Congost. Serà el pròxim dissabte 20 d'octubre.

Es tracta d'una activitat de sensibilització que forma part del projecte europeu Life Clinomics, d'adaptació al canvi climàtic, que té l'objectiu de sensibilitzar sobre la bona pràctica de moure's a peu o amb bicicleta per espais apropiats com el camí fluvial del Congost, així com fer un apropament als valors naturals del Montseny i del Vallès, tot fomentant el turisme sostenible.

Els participants tindran l'oportunitat de conèixer la recuperació dels marges del Congost, del seu entorn natural, per al gaudi social així com altres aspectes d’interès com la visita a espais històrics situats a prop del riu: el camp d’aviació de la República, al pla de Llerona, o el refugi antiaeri de Montornès.

La passejada tindrà dues modalitats, amb bicicleta o a peu. En el primer cas, se sortirà a les 10 h del Centre de Visitants de la Garriga (carretera Nova 46) i acabarà al bosc fluvial de Montornès. Seran 20 quilòmetres de recorregut senyalitzat i separat del trànsit motoritzat. En el segon cas, la caminada arrencarà a les 12 h de l’estació de tren de Montmeló i anirà fins al bosc fluvial de Montornès. Es tracta d'un trajecte de 5 quilòmetres. L'activitat comptarà amb acompanyament i guiatge, així com amb assistència adient.

En tots dos casos, la passejada finalitzarà sobre les 14 h, al bosc fluvial de Montornès, un espai recuperat per iniciativa de CCOO i hi haurà un pica pica per a tothom. A més, en acabar es podrà participar en les tasques de retirada de residus del bosc.

Les inscripcions –gratuïtes– a l'esdeveniment es poden fer en aquest web.

Edicions locals