Consultori mèdic

Contingut publicitari

P. Què en pensa, vostè, dels antivacunes?

R. Més que donar-li la meva opinió sobre aquest col·lectiu, l’hi donaré sobre les vacunes. Hi ha un consens indiscutible en el col·lectiu mèdic i en els organismes mundials dedicats a la salut sobre el benefici de vacunar sistemàticament davant de determinades malalties, i, a més, aquest consens està avalat científicament. Per part meva estic totalment en desacord amb els antivacunes.

P. Què és l’epigenètica?

R. L’epigenètica estudia aquells factors no inclosos en el nostre ADN que són capaços de regular-lo. Per exemple, l'epigenètica estudia els factors que influirien en el fet que es manifesti o no una malaltia que genèticament estem predisposats a desenvolupar.

P. Què són les arrítmies? Què les provoca?

R. El cor, en circumstàncies normals, batega entre 60 i 100 vegades per minut i ho fa de manera constant i regular. Quan s'excedeix el nombre de pulsacions minut, quan s'està per sota del que es considera normal o bé quan la cadència no és constant o bé és irregular parlem d'arrítmies. Hi ha circumstàncies en què les alteracions del ritme són fisiològiques, normals: esforç intens, emocions fortes (por, alegria, etc.) o canvis posturals bruscos. Fora d'aquestes arrítmies que es consideren fisiològiques, la resta han de ser valorades per un metge. Les causes d'arrítmies són diverses: lesions en el teixit cardíac, hipertensió i malalties (tiroidals, per exemple) són causes comunes. La resta, així com el tractament, han de ser valorades per un especialista.

 

ACTIVITA. C. Joan Prim, 136. Granollers

Tel. 93 840 17 02 | www.activita.cat

Les consultes es poden adreçar a: info@activita.cat

Edicions locals