Toni Terra: 'La nostra feina incideix en el compte de resultats del client'

Entrevista al nou director de l'oficina de Granollers de la firma de treball temporal i recursos humans Quality

Aparador

Toni Terra, nou director de Quality a Granollers
Toni Terra, nou director de Quality a Granollers

Quality és una empresa d'origen familiar que va néixer fa 26 anys i que compta amb 36 oficines a tot l'Estat i Andorra, i amb un equip de 3.500 treballadors especialitzats. Amb una facturació rècord de 39,1 milions d’euros l'any 2018, la companyia va crear la seva pròpia app de treball, que compta actualment amb més de 2.000 descàrregues. La firma està integrada en el Grup Montaner, especialitzat en la consultoria estratègica, la selecció de personal, el treball temporal i la gestió de serveis externs. És una de les empreses que més ha crescut a Europa segons el rànquing FT1000 de 'Financial Times' i la que més creix a escala nacional dins l’àmbit dels recursos humans. Amb seu a Barcelona, opera a través de tres unitats de negoci: Montaner & Asociados, Quality i TQ Servicios. La companyia va ser fundada el 1973 pels experts en recursos humans Ramon Montaner i Pilar Soldevila.

Amb més de 15 anys d’experiència en el sector del treball temporal i dels recursos humans, Toni Terra ha assumit recentment la direcció de l’oficina de Quality a Granollers. Terra està al capdavant de l’estratègia comercial i la direcció d’un equip d’operacions conformat per cinc consultors. En la següent entrevista analitza els reptes que afronta des de la seva nova responsabilitat i quines són les necessitats de les empreses a la comarca i com Quality pot donar resposta a aquesta demanda.

–Quins serien enguany els teus objectius estratègics?   

–Per aquest 2020 tenim el gran repte d’implantar-nos com a proveïdor global de recursos humans a Granollers i el Vallès Oriental. Volem que Quality sigui un referent de professionalitat i servei orientat al client.

–A Granollers hi sou des de fa cinc anys però...

–Operem a Granollers des del 2015, però volem donar un impuls a la nostra oficina i equip per ser un referent i una garantia d’èxit per a les empreses de la zona que encara no ens coneixen prou. Volem tenir major visibilitat per fidelitzar els clients i assessorar-los en les tendències del mercat, que cada cop té fluxos més marcats i necessitats més específiques per cobrir llocs de treball temporals.

–Disposes d'un ampli equip d'operacions i de la força i garantia d’un grup empresarial al darrere. Quins destacaries com a punts forts del vostre servei i en quins sectors esteu especialitzats?

–Com a punts forts destacaria l’orientació al client que oferim, és a dir, una vegada el client ens fa una demanda, l’assessorem sobre el perfil més adequat per a la seva necessitat. També oferim flexibilitat, un factor molt important tenint en compte el ritme ràpid i urgències que poden tenir les empreses, i l’anticipació a possibles demandes del client i la rapidesa en el servei. Sobretot tenim demanda del sector industrial pel tipus de sistema productiu.

–I teniu un alt índex de satisfacció entre els vostres clients?

–Segons una enquesta que vam fer l'any passat a 100 clients, el 97% afirmaven que els perfils de Quality que seleccionem s’adeqüen a les seves necessitats i el 98% ens recomanaria. Quant a treballadors, l’enquesta va ser a 1.196 persones, i un 90,8% deien sentir-se ben atesos a les nostres oficines i un 90,7% que ens recomanaria per treballar. De cara als sectors on tenim més expertesa segons la nostra trajectòria, et podria dir que entre els que més destaquem a la comarca són el de la logística, l’industrial, l’alimentació, el siderúrgic, la manufactura, l’automoció i el tèxtil.

–Quines són les necessitats de les empreses de la zona en la incorporació de treballadors?

–Per norma general tenim perfils que tenen major demanda pel tipus d’indústria i de clients que tenim actualment a la comarca, com ara mossos o mosses de magatzem, peons, carretoners/es, manipuladors/es o administratius/ives. Tot i això, segons la necessitat del client també varia el perfil. És la nostra responsabilitat trobar la persona adequada en cada cas i en qualsevol moment. El que se'ns sol demanar és que aquestes persones compleixin requisits fonamentals com ara la puntualitat, la capacitat d’assumir responsabilitats, que siguin seriosos amb el seu treball, amb experiència quan cal i que segueixin la normativa de l’empresa.

–Quina és la tipologia d'empresa més habitual a qui presteu servei?

–Per norma general són empreses amb força moviment i volum de feina, per tant necessiten una plantilla que s’ajusti a les seves necessitats en cada moment. Sobretot quan entren en períodes de major producció (estiu, campanya de Nadal, Setmana Santa...). Precisen que se’ls pugui oferir un servei ràpid i amb assistència sempre que ho necessitin.    

–El mercat de treball reclama cada vegada perfils més ajustats a necessitats de contractació específiques. El vostre és un paper cada cop més cabdal en el resultat econòmic de les empreses?

–Tenim una responsabilitat molt gran cap al client. Els hem de conèixer molt bé. Podria dir-te que d’alguna manera la nostra feina sempre incideix en la consecució de resultats dels nostres clients i en el seu compte d'explotació. És la nostra responsabilitat: assessorar-los en contractar un perfil, trobar la persona idònia, que rendeixi i la producció tiri endavant amb els millors resultats.  El nostre objectiu és sempre que les oportunitats que sorgeixen del vincle entre empresa final i treballador tinguin èxit. En no pocs casos, els treballadors han acabat aconseguint contractes indefinits en la mateixa empresa.

–Des de Quality insistiu a dignificar el treball temporal. El secret del vostre creixement rau en aquesta premissa?   

–És un dels nostres fonaments. Per a nosaltres és molt important que els convenis compleixin amb la normativa establerta i així ho transmetem als clients. El més important són les persones, estan al centre de la nostra estratègia i treballarem perquè tinguin sempre garanties i obtinguin feines de qualitat. Hem de combatre els serveis precaris i les condicions de feina inapropiades.

–Quina és la vostra experiència de servei a la comarca i cap a on voleu orientar-la en el futur?

–Quality Granollers va néixer com deia abans ara fa cinc anys i actualment comptem amb un equip que acumula més de 25 anys d’experiència en el sector del treball temporal i dels Recursos Humans. No ens podem permetre el luxe de no ser excel·lents. M'encanta que els clients siguin exigents i la competència sempre t'obliga a ser millor. Per aquest motiu, el nostre objectiu de cara al futur és seguir oferint un servei de qualitat i que sigui de referència a la comarca.

–Cada cop són més les persones que trien on volen treballar i on no d'acord amb el sentit que hi troben. És important que les empreses comencin a treballar el seu propòsit i valors corporatius?

–Efectivament. Estem en un moment on els treballadors, sobretot l'anomenada generació Z, s’informen i volen saber més sobre l’empresa on poden començar a treballar, fins i tot, de forma temporal. Per això és tan important, i així es fa des de Grup Montaner –grup d’empreses del qual forma part Quality–, ser coherents i treballar amb els equips aspectes clau com la missió, els valors i el propòsit de la companyia. Per a nosaltres és vital que tothom conegui i identifiqui els valors, pugui viure’ls en el dia a dia i els pugui compartir amb companys, proveïdors i clients. Que vegi que són reals.

–Assessoreu doncs les companyies perquè reflexionin al voltant de qui són i cap a on volen anar?

–Això hauria de ser prioritari per a totes les empreses. De vegades no se li dóna el valor que té, però gràcies a moviments socials que vivim avui en dia, cada cop és més rellevant cuidar la imatge que donem, tant en l'àmbit extern com intern. Els nostres assessors ajuden a crear un relat, que el web corporatiu reculli els valors i la missió de l'empresa. També ajudem a la gestió del canvi, a adequar-se a nous contextos i realitats.

Quality
plaça Pau Casals, 1, 2n 1a - Granollers
Tel. 93 707 30 88 - www.qualitytemporal.com

Edicions locals