La Fundació Vicente Ferrer treballa per prevenir la pandèmia al sud de l’Índia

Distribueix uns 4.000 àpats diaris als col·lectius més vulnerables

Aparador

La Fundació Vicente Ferrer treballa per prevenir la pandèmia al sud de l’Índia
La Fundació Vicente Ferrer treballa per prevenir la pandèmia al sud de l’Índia

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) ha posat a disposició de la crisi sanitària tots els seus recursos humans i materials per prevenir i contenir l’expansió del coronavirus a Andhra Pradesh i Telangana, estats del sud de l’Índia on desenvolupa el seu projecte.

Sempre en coordinació amb les autoritats locals, la fundació treballa des de fa més d’un mes per pal·liar l’impacte potencial de la Covid-19 en un país altament vulnerable per dos motius fonamentals: la superpoblació, que fa molt complicat mantenir la distància social recomanada per evitar contagis, i l’alt índex de pobresa, directament relacionat amb una salut fràgil.

La fundació compta amb un equip de més 2.500 persones i equips experts en sanitat, en distribució d'aliments i en atenció a la població vulnerable com la infància, les persones amb discapacitat o les dones que pateixen violència de gènere.

Entre d'altres, la fundació fabrica mascaretes i gels desinfectants per distribuir entre hospitals i agents públics; està habilitant un centre d’aïllament a l’Hospital de Bathalapalli per acollir els pacients que ho necessitin, i distribueix, en col·laboració amb el Govern, més de 4.000 àpats cuinats diaris entre migrants, treballadors assalariats sense feina i  persones en situació vulnerable.

No obstant això, només al districte d’Anantapur s’estima que hi ha unes 10.000 persones que requereixen aliments.

D’altra banda, la FVF organitza activitats de conscienciació perquè la població local assumeixi els hàbits de prevenció elementals per no resultar contagiada, ja que en molts pobles no hi ha hàbits higiènics. Aquesta tasca, en aquests moments, és més urgent que mai.

Fundación Vicente Ferrer
Tel. 93 419 02 68 · fundacionvicenteferrer.org

Edicions locals