Com crear un bon equip de treballadors a l'empresa

Helpoint Serveis, consultoria en recursos humans

Aparador

Com crear un bon equip de treballadors a l'empresa
Com crear un bon equip de treballadors a l'empresa

Una empresa destaca per l’equip de persones que la gestiona; del qual es desprèn el clima, el rendiment i la projecció del negoci. La motivació, com la implicació dels treballadors no sols es relaciona amb el salari, sinó amb el creixement personal, les funcions laborals, la relació amb els companys de feina i la visió empresarial.

El bon treballador és aquell que no només es beneficia de si mateix, sinó que pensa en el bé de l’empresa, procurant per la continuïtat i el desenvolupament del negoci. En canvi, el mal treballador és aquell que no participa, parla malament dels companys i de l’empresa, no mostra interès pel lloc de treball ni per la feina ben feta i es queixa del salari sense aportar valor laboral ni ampliar les seves tasques de treball.

Els aspectes que més valoren els treballadors a la feina són: el reconeixement de la seva feina per part dels responsables, compaginar la vida laboral amb la personal, treballar en equip amb les persones que els envolten, que es respecti l’horari de treball, que hi hagi possibilitat de créixer, que tinguin fites d’acord amb les seves competències i que el seu responsable directe sigui una persona de referència de qui aprendre.

Els directius han de detectar el perfil dels professionals del seu equip i treballar amb cada un d’ells segons correspongui, dissenyant un pla laboral per les persones que aporten valor afegit i crear un bon grup de treballadors, duent a terme les mesures oportunes.

Helpoint Serveis
Consultoria de Recursos Humans
Tel. 93 170 21 90
Horari de dilluns a divendres de 9 a 17 h
www.helpointserveis.com · info@helpointserveis.com

Edicions locals