Parlem Telecom impulsa nous talents de la música catalana amb un videoclip de Gerard Aledo

L'empresa de telecomunicacions preveu que aquesta campanya se celebri anualment coincidint amb l’arribada de l’estiu

Aparador

Un frame del videoclip 'Quan tot hagi acabat', de Gerard Aledo
Un frame del videoclip 'Quan tot hagi acabat', de Gerard Aledo

Parlem Telecom aposta fort per la música catalana amb la convicció que després de la crisi en el sector cultural provocada per la pandèmia cal fer més visible el talent musical jove del país per tal que les seves cançons arribin al màxim nombre d’oients. Per aquest motiu, l’operadora de telecomunicacions de Catalunya avui ha posat en marxa una ambiciosa campanya anual que cada estiu promourà un músic emergent català amb la producció d’un videoclip que protagonitzarà la campanya de l’estiu de Parlem Telecom.

Aquest 2020 s’ha triat, a manera de llançament, Quan tot hagi acabat, un tema de plena actualitat de Gerard Aledo, en el qual s’imagina, amb un to esperançador i festiu, com serà el retrobament entre amants o entre amics un cop es doni per superada la pandèmia de Covid-19 i tornin a ser possibles els viatges, els passejos, les sortides de festa o les abraçades.

Aledo, que va néixer a Sant Quirze del Vallès i que ja tenia una trajectòria prèvia al capdavant del grup Animal, va compondre Quan tot hagi acabat en plena quarantena i la cançó forma part d’Obrint els ulls, el seu primer EP en solitari, que es va difondre digitalment aquest mes de maig. El tema està produït per un altre jove talent, Marc Gelabert, que es va posar en contacte amb el cantant durant el confinament després d'escoltar una primera versió acústica de Quan tot hagi acabat que Aledo havia pujat a la xarxa.

De la col·laboració entre tots dos ha sorgit aquest tema, que està tenint una gran acollida popular a Internet i que podria esdevenir una de les melodies més escoltades d’aquest estiu a Catalunya. El cantant, que troba que la música catalana viu actualment una etapa “molt fructífera amb multituds d’estils”, celebra que Parlem Telecom posi en marxa aquesta campanya anual, ja que ajudarà a impulsar la carrera de diversos músics i alhora “animarà que més marques perdin la por d’utilitzar la nostra llengua” en espots publicitaris.

El videoclip de Quan tot hagi acabat, que es pot veure al canal de YouTube de Parlem, s'emmarca dins del context postquarantena actual i narra la història de quatre joves, que representen tots els desitjos que s’ha emportat el confinament. Hi ha amor, desamor, celebracions d’aniversaris i, fins i tot, un concert en directe amb amics. El to és emotiu i esperançador i convida els oients a superar les dificultats mentre ballen en català, un dels lemes que defensa Parlem Telecom.

 

Edicions locals