La Fundació Carulla posa en marxa 'SOS Cultura'

Nou programa extraordinari de suport als creadors culturals

Aparador

La Fundació Carulla posa en marxa 'SOS Cultura'
La Fundació Carulla posa en marxa 'SOS Cultura'

La Fundació Carulla posa en marxa SOS Cultura, un programa extraordinari de suport als creadors culturals dotat amb més de 100.000 euros. SOS Cultura vol impulsar nous projectes culturals que donin resposta a la necessitat que tenim com a societat d’abordar els efectes individuals i col·lectius provocats per la pandèmia: la por, l'aïllament, la solitud o les emocions contingudes.

Les beques i els ajuts busquen propostes artístiques inèdites i fomentar la participació cultural amb quatre convocatòries: Suport a creacions artístiques a l'espai públic (20 beques de 4.000 €), Suport a creacions literàries en llengua catalana (4 beques de 4.000 €), Ajudes al desenvolupament de Mutare en el territori (3 ajudes de 4.000 €) i Tarifació social al Museu de la Vida Rural.

La cultura té un efecte transformador i té la capacitat per crear persones més crítiques i societats més plurals, cohesiona la societat, contribueix a generar desenvolupament econòmic i ofereix respostes creatives als reptes de la societat d'avui en dia. La cultura és una eina per fer realitat el desig de canvi, avançant-se i donant resposta a les necessitats de la societat i generant impacte social i emocional.

Des de la cultura es creen oportunitats perquè tothom pugui viure i apropiar-se'n, des del compromís amb els drets socials i la justícia. Es poden construir noves mirades que ens fan créixer com a persones i com a societat, amb una clara vinculació amb la dimensió ètica dels valors. Per això la Fundació Carulla treballa per activar la capacitat de la cultura i les arts com a motors de transformació social.

Fundació Carulla
Via Augusta, 252-260, 5a planta · Barcelona
Tel. 93 209 09 48
www.fundaciocarulla.cat · info@fundaciocarulla.cat

Edicions locals