Les grans estrenes teatrals a Barcelona aquesta temporada

En aquest post parlarem d'algunes de les noves obres teatrals que trepitgen Barcelona aquesta tardor

Cultura, Aparador

Busques idees i inspiració per a tornar a assistir al teatre després de l'estiu? Com és normal, després dels mesos d'estiu tornen a la càrrega les produccions teatrals. Els telons s'alcen de nou i les sales s'omplin d'un públic desitjós per tornar a gaudir del teatre. Ja s'han anat revelant algunes de les obres que ocuparan les cartelleres dels diferents teatres espanyols, i la cosa té molt bona pinta! Els culturetas del teatre han d'estar fent salts d'alegria perquè el que els espera a les sales barcelonines els pròxims mesos val la pena i l'espera.
En aquest post parlarem d'algunes de les noves obres teatrals que trepitgen Barcelona aquesta tardor.

TEATRE A BARCELONA

La Función que sale mal

Si t'abelleix veure una bona obra teatral, La función que sale mal pot ser una gran opció. Es tracta d'una trepidant comèdia que s'ha fet amb totes les ovacions del públic i la crítica. Clara Postigo, Héctor Carballo, Manuel de Andrés, Noelia Marló i Alejandro Vera són només alguns dels protagonistes d'aquest espectacle en el qual les riallades estan assegurades.

Es representa en el Teatre Coliseum de Barcelona des de setembre de 2021, i està recomanada per a tots els públics. L'argument ens conta les peripècies d'un grup de teatre amateur que es troba en l'estrena de la seua obra de misteri. I tal com el títol fa témer, tot el que pot anar malament, finalment va malament.

Billy Elliot, el Musical

Billy Elliot, el Musical és una obra teatral inspirada en la pel·lícula homònima que es va estrenar l'any 2000. La diferència més significativa és que la versió musical et fa endinsar-te encara més i sentir més real que mai la passió que sent el protagonista pel ball. L'espectacle, que es va estrenar a Espanya el 5 d'octubre de 2017 en el Nuevo Teatro Alcalá de Madrid, ja ha seleccionat el seu nou destí. La pròxima temporada viatjarà fins a Barcelona, on s'assentarà en el Teatre Victòria a partir de 9 d'octubre de 2021.

La seua posada en escena et deixarà sense paraules: els seus números de ballet, de claqué i de coreografia coral mentre sona de fons la música que Elton John va compondre per al musical original del West End londinenc, són la mescla perfecta per a fer de l'espectacle una mica digne de recordar per a tota la vida.

Fama, el Musical

L’espectacle està basat en la pel·lícula homònima de 1980, cinta que va ser dirigida per Alan Parker i protagonitzada per Irene Cara. El Grupo SMEDIA ​​ha fet la readaptació d'aquest clàssic del cinema i els teatres, per a portar fins al públic espanyol aqueixa bona vibra i energia que desprén el seu argument. El fenomen de la cultura pop sobre la llegendària escola secundària d'arts escèniques de Nova York.

A Espanya, Fama va aterrar en 2004 en el Teatre Tívoli de Barcelona, i més tard, l'any 2006, es va assentar en el Teatre Calderón de Madrid. I ara, quasi 15 anys després, podrem tornar a gaudir-ho en el Teatre Apolo de Barcelona a partir del 8 d'octubre.

Señora de rojo sobre fondo gris

Estem davant una de les obres més emotives i cèlebres del novel·lista Miguel Delibes. Adaptada per José Sámano, José Sacristán i Inés Camiña, la història està ambientada en la dècada dels 70, en una Espanya de trets inequívocs, i reflexiona sobre l'amor, la mort, el duel i el destí vital que espera a cada ésser humà. Un relat que ens parla de la felicitat i del que significa la seua pèrdua.

L'argument d'aquesta novel·la gira entorn d'un famós pintor que es troba sumit en una profunda crisi creativa des de la defunció de la seua dona. Compartien una relació d'amor sincer i, des de la seua mort, l'artista no ha tornat a trobar la inspiració. L'obra teatral, protagonitzada per José Sacristán, estarà en el Teatre Romea de Barcelona a partir del cap de setmana del 8 d'octubre.

Edicions locals