Croqueta de carxofa i pernil

Aula Culinària

Croqueta de carxofa i pernil
Croqueta de carxofa i pernil

Cada dissabte, gràcies a una col·laboració entre el diari Som*, l'agència de continguts Espaistream TV i l'escola de cuina Aula Culinària de Granollers, disposareu d'una recepta original per inspirar els àpats d'aquestes festes.

Ingredients

1 kg de carxofes netes
100 g de pernil
40 g d’oli d’oliva
50 g de mantega
160 g de farina
200 g ceba tendra en brunoise
700 ml de llet
Julivert
Sal i pebre
Farina, ous i pa ratllat

Preparació

Tornegem les carxofes, les posem en una mica d'aigua amb els talls del julivert perquè no s'oxidin. A continuació laminem les carxofes i reservem algunes per l'emplatat i les sofregim amb una mica d'oli, tapades, fins que estiguin toves, decantem. Posem oli en una paella i sofregim la ceba tendra. Quan estigui transparent afegirem la mantega i a continuació afegim la farina. Quan estigui una mica daurada, afegim la llet a poc a poc fins a tenir una beixamel espessa, afegim les carxofes i el pernil tallats i li donarem un parell de voltes. Estenem la massa en una safata i la filmem a pell perquè no faci crosta. Refredem.

Formatar al gust i passar-les per farina, ou i pa ratllat. Fregir-les en abundant oli de gira-sol per immersió i posar-les en paper absorbent per treure l'excés de greix.
Fregir les làmines de carxofes reservades i posar-les a punt de sal.

Emplatar les croquetes amb les carxofes i encenalls de pernil.

Edicions locals