S’inaugura la Torre Folch de Palau-solità i Plegamans com a espai per a entitats culturals

Cultura, Aparador

S’inaugura la Torre Folch de Palau-solità i Plegamans com a espai per a entitats culturals
S’inaugura la Torre Folch de Palau-solità i Plegamans com a espai per a entitats culturals

La Torre Folch, l’edifici noucentista de Palau-solità i Plegamans, s’ha convertit en un espai on diferents entitats culturals del municipi duen a terme la seva activitat habitual. L’espai ofereix una programació d’activitats culturals plurals, estable i de qualitat i té l’objectiu de garantir l’accés a la cultura tant al públic familiar, com a joves i adults.

L’edifici, inaugurat el 1920, va pertànyer a l’escriptor Josep Maria Folch i Torres, i el passat octubre es va transformar en un espai per millorar l’oferta cultural que s’ofereix a la ciutadania. L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, durant l’acte de inauguració va destacar: “el patrimoni cultural de la nostra població és imprescindible i és un goig tenir-lo, de manera que quan vam arribar al consistori vam decidir tirar endavant aquesta rehabilitació”. “Sense les entitats culturals del municipi la cultura seria impossible a Palau-solità i Plegamans”, va afegir.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va apel·lar directament a les entitats de la vila: “Estic segura que sabreu treure el màxim profit d’aquest magnífic espai i els recursos que tindreu a la vostra disposició, ja que l’objectiu és fer créixer els vostres projectes, que faran créixer les vostres entitats i, en conseqüència, el nostre poble i la cultura de tots”.

L’edifici es va inaugurar el passat 17 d’octubre amb un acte institucional que a comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; amb l’alcalde, Oriol Lozano; el diputat del Parlament de Catalunya, Juli Fernández; la regidora de Cultura, Eva Soler; membres de la Fundació Folch i Torres i familiars d’en Josep Maria Folch i Torres; diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, a més de personalitats de la cultura de la vila.

Nou espai cultural

L’estiu de 1920, Palau-solità i Plegamans va començar a poblar-se de famílies honorables. Un dels edificis més emblemàtics, que es va construir al municipi, va ser la casa Folch, on l’escriptor Josep Maria Folch i Torres va escriure gran part de la seva obra literària. La casa es va construir el 30 de gener de 1922 i fou estrenada per la família el 4 de juliol.

Actualment, la casa està dividida en dues parts. L'edifici rectangular és de titularitat privada, mentre que la torre i el jardí que l'envolta pertanyen a l'Ajuntament. I ara l’alcaldia ha decidit utilitzar aquest espai per acollir a les entitats del municipi, dotant així a Palau-solità i Plegamans d’un lloc de recolzament centralitzat i especialitzat. S’ofereix un servei de cessió d’espais, acompanyament a la producció de les activitats, formació continuada i suport a la comunicació.

A més l’edifici compta amb un espai polivalent que està pensat per a fer exposicions, que es preveuen fer de forma trimestral, i també per a xerrades i converses dinàmiques. D’altra banda, es podran fer activitats de petit format al jardí.

Espai patrocinat per:

 

Edicions locals