El nou Peugeot 408, a mig camí entre un turisme i un tot terreny

El model, presentat fa poques setmanes, és completament nou a la gamma de la marca del lleó

Aparador

El nou Peugeot 408, a mig camí entre un turisme i un tot terreny
El nou Peugeot 408, a mig camí entre un turisme i un tot terreny

Peugeot ha presentat el nou model 408, un vehicle a cavall entre un turisme i un tot terreny. Actualment, ja està a la venda sense motoritzacions dièsel, i el 2024 arribarà l'elèctric. El 408 es posiciona entre dos models destacats de la marca: la berlina 508 i el 3008, tant per dimensions com per preu. El model ofereix un aspecte molt més atractiu i esportiu, amb molta més presència que altres Peugeot, amb els fars estilitzats i esmolats.

La graella és semblant a la del 308, tot i que els petits elements que la componen ara se situen en vertical i són del mateix color que la carrosseria, novetat a la marca. La carrosseria segueix el model crossover, més aixecada del terra, i té una defensa amb una caiguda molt marcada. Tot i el tall de la part posterior, el maleter té una gran capacitat i unes formes regulars. Entre els detalls de disseny especials que té el vehicle, hi ha unes orelles de gat al vidre posterior, dissenyades per aerodinàmica.

Pel que fa a la fitxa tècnica, la base per a aquest nou model és la ja coneguda plataforma EMP2, la mateixa que usen els nous Peugeot 308, DS 4 i Opel Astra.

Això permet que aquest 408 també tingui sistemes de propulsió híbrids endollables, presentades amb potències de 180 i 225 CV, encara que aquest vehicle també es comercialitzarà amb una mecànica de combustió tradicional. És el conegut bloc PureTech de tres cilindres i 1,2 litres, que desenvolupa 130 cavalls de potència i s’associa a una caixa de canvis automàtica de vuit velocitats, la mateixa utilitzada per les variants PHEV. Totes són de tracció davantera i van associades a canvis automàtics de vuit velocitats, i més endavant s'hi inclourà una versió 100% elèctrica.

En aquest sentit, el Peugeot 408 serà un model completament nou a la gamma de la marca del lleó. Es converteix en una nova espècie de la família Peugeot: molt original per les formes, combina els codis característics dels SUV amb el dinamisme de les carrosseries dels turismes de dos volums, tant en termes de disseny com d'enginyeria, la recerca d'una elevada eficiència i el desig d'oferir noves experiències.

Peugeot Eutrasa
carrer Catalunya, 39
Les Franqueses del Vallès
Tel. 93 849 41 00 - eutrasa.com

Edicions locals