Posar en valor el comerç

Editorial

L’associació de comerciants i serveis Gran Centre i l’Ajuntament de Granollers han impulsat el Premis Porxada, uns guardons que pretenen posar en valor el comerç de la ciutat, i que reconeixen tant les botigues històriques com les que fan una aposta de futur per mitjà de la innovació. Els premis volen, a banda de reconèixer la tasca dels comerciants, dignificar el sector i visibilitzar l’orgull de la ciutat pel seu teixit comercial.


Sens dubte, tota ajuda a la visibilització de la qualitat del comerç local és benvinguda. L’experiència a la ciutat i molts altres indrets del país, demostra que el teixit comercial de proximitat, no només comporta riquesa i llocs de treball, així com serveis per a la ciutadania, sinó que ha esdevingut el motor d’una tasca social imprescindible, la que dóna vida a la ciutat i la del reforç de les relacions personals i la cohesió social.

Així, doncs, qualsevol iniciativa que ho posi en valor és de celebrar. Ara bé –i més quan és el procés el Pla local de comerç–, la feina de suport a les botigues de proximitat ha de ser constant.

Edicions locals