Poc acord per a molts diners

Editorial

L’Ajuntament de Granollers aprovava dimarts el pressupost municipal i les ordenances fiscals per a 2019, dos dels documents més importants per albirar com es transformarà la ciutat en el proper any i potser una mica més enllà.

Enguany, l’oposició –que sempre reclama més temps per estudiar els documents proposats pel govern– ha rebut la proposta del govern només 15 dies abans del ple, un gest que palesa la poca voluntat del PSC –amb majoria absoluta– en incorporar propostes de la resta de grups municipals de l’arc plenari granollerí. Es tracta d’un pressupost d’un any electoral, que haurà d’executar, no només l’actual govern, sinó també el que surti de les eleccions del maig.

Així, doncs, l’increment importantíssim de les inversions no sembla que tingui a veure amb una estratègia electoralista, ja que la majoria d’actuacions s’emprendran passats els comicis. Amb tot, el govern socialista ha estat poc obert a propostes, potser per confeccionar una proposta molt de partit, que apunta alguns eixos que seran presents a la campanya electoral. L’accent en les polítiques socials, els equipaments, la sostenibilitat energètica, l’administració electrònica i alguns aspectes de la transformació urbanística de la ciutat té molts números de protagonitzar ja la precampanya.

La col·laboració –encara que minsa– entre formacions s’ha acabat; tothom ha de marcar el seu perfil... S’apropen eleccions.

Edicions locals