Temes que es desencallen

Editorial

Aquesta setmana l’Ajuntament de Granollers ha anunciat passos endavant respecte a dos projectes llargament reivindicats per la ciutadania i que han estat claus en el debat polític de les darreres campanyes electorals, quan generaven propostes i promeses. D’una banda, s’inicia un procés que ha d’acabar amb la transformació de la plaça Josep Barangé, un dels indrets que han generat més unanimitat a la ciutat com a espai poc encertat i útil –la plaça del cony, vaja–. De l’altra banda, la posada en marxa d’un cinema d’estrenes al centre de la ciutat, que no en disposa des de 2006, i que es materialitzarà aquest desembre amb l’inici del projecte municipal del cinema Edison, gestionat per l’AC.

Durant els primers anys de mandat poc se’n va parlar d’aquests dos projectes, frenats, segons el consistori, per motius legals. De fet, l’Ajuntament manté encara un pols amb els propietaris d’un local situat a l’edifici del carrer Benet Morató que havia ocupat el cinema Majèstic –que s’havien compromès a cedir un local, encara buit, com a equipament cultural municipal–. Pel que fa a la plaça Barangé, les negociacions amb Telefónica –propietària d’un dels immobles de l’espai– havien frenat des de fa gairebé una dècada les decisions respecte a la reordenació de la plaça.

Ara, a mig any de les eleccions municipals de 2019, Granollers tornarà a tenir un cinema al centre urbà –que fa temps es podria haver impulsat al Centre Cultural, on l’AC fa temps que hi fa projeccions– i es farà bullir l’olla sobre com ha de ser la plaça Barangé del futur. L’Ajuntament proposa una modificació del planejament per incorporar nous usos a l’espai per a revitalitzar-lo i assegura que Telefónica ja no veu amb mals ulls fer canvis per afavorir-ho. Tot plegat un cúmul de fets que afavoreixen bones notícies per a Granollers. Calendaris casuals o potser no.

Edicions locals