Coartar la ideologia

Editorial

Malament si es veu normal premiar la ideologia en comptes dels mèrits
d’una persona o col·lectiu. Certament, passa sovint que alguns governs i
institucions se senten temptats d’utilitzar distincions i reconeixements per
posar en valor “els seus” o bé per afalagar entorns influents ben a prop d’unes eleccions. És difícil saber si, en el cas de la Medalla de la Ciutat de Granollers, alguna vegada s’ha caigut en aquesta mala praxis, però sí que són inqüestionables els mèrits de les persones i entitats que l’han merescuda al llarg dels anys, i que s’han ratificat gràcies a un acord unànime de tot l’arc plenari municipal.

Enguany, per primera vegada, un grup –Ciutadans– no ha vist amb bons ulls l’atorgament de la Medalla a una de les entitats proposades. No és la primera vegada que en el debat de la junta de portaveus hi ha discrepàncies, però sí que Cs són pioners en atribuir-ho obertament a motius ideològics. La conclusió de l’argumentació del portaveu Meseguer és que, si no t’agrada com pensa políticament algú, no se li pot valorar la seva tasca –inequívoca– en pro de la cultura a Granollers i al Vallès Oriental.

L’alcalde Mayoral considera que la manca d’unanimitat “no ens ha d’alarmar”. Tant de bo no s’equivoqui, perquè és fàcil pensar que d’aquí a la persecució ideològica només hi ha un pas. Llarga vida a La Gralla!

Edicions locals