Ajudes al vehicle elèctric

Editorial

Molts municipis de Catalunya, com és el cas de Granollers, han implementat mesures per facilitar el pas de la ciutadania al vehicle elèctric. Aquesta setmana s’ha instal·lat a la ciutat –al carrer Camp de les Moreres– el primer punt públic de recàrrega ràpida (entre 20 minuts i mitja hora), que permet una autonomia d’entre 100 i 130 quilòmetres. A més, l’Ajuntament també preveu bonificacions que poden demanar els propietaris d’aquest tipus de cotxes, que cada vegada més s’entenen com la solució a les nocives emissions de CO2.

Amb tot, les veus crítiques també denuncien que el cotxe elèctric no és la solució real, perquè, de fet, la producció d’electricitat –i, de fet, la fabricació en sí del vehicle–  també contamina. Aquesta oposició alerta que cal un canvi de mentalitat, que implica també reduir l’ús de vehicles a motor.

En tot cas, sempre és millor que, un cop en circulació, no emeti gasos tòxics. Així que benvinguts siguin els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, malgrat per als problemes de mobilitat i contaminació calen més accions basades en el transport públic i els espais per a vianants i bicicletes.

Edicions locals