Pla per a la justícia social

Editorial

En el ple de l’Estat de la Ciutat, l’alcalde de Granollers ja feia pública una dada sorgida del procés de diagnosi per elaborar el pla d’acció social. El 36% de granollerins no podrien afrontar un imprevist de 750 euros –fruit d’una avaria o d’un tractament mèdic, per exemple– i els impediria arribar a fi de mes. Aquesta i altres dades palesen una vulnerabilitat econòmica i social que, un cop passada la crisi –suposadament–, s’ha fet crònic a la societat. És evident que en els darrers anys les desigualtats socials han crescut i que seran les discriminacions que això suposa que s’hauran de combatre des de les administracions i també des de la societat civil.
En aquest context el pla d’acció social s’ha convertit en una eina que ja no és necessària, sinó que és imprescindible, si es vol una ciutat avançada que vetlli per la igualtat d’oportunitats de tots els seus veïns.

Les mesures d’emergència social sobrevingudes arran la crisi, malauradament, s’han de mantenir. Però cal també una mirada llarga per afrontar els reptes del futur a l’entorn de la justícia social i una planificació per guiar la propera dècada.

Sens dubte, l’aprovació del pla d’acció social és una bona notícia per a Granollers –la unanimitat en el plenari ho corrobora–. Ara caldrà estar amatent a les accions concretes que se’n derivin i avaluar-les. I, sobretot, assegurar-se que no sigui paper mullat.

Edicions locals