Seguretat a la ronda Sud

Editorial

La pressió veïnal ha estat un impuls per una decisió que l’administració competent havia d’haver pres fa temps. La Generalitat, finalment, prohibirà el pas de mercaderies perilloses pel tram central –al nucli urbà– de la ronda Sud, una circulació que se suma al perill de l’estació de mercaderies perilloses que també està al centre de la ciutat, i que, per desgràcia, sembla que trigarà molt més a desaparèixer del paisatge urbà.

Així, l’Assemblea Integradora de la Ronda i Sud de Granollers ha aconseguit una petita victòria, tot i que també ha patit un revés, després que l’estudi encarregat per la Generalitat sobre la qualitat de l’aire a la ronda Sud sigui menys demolidor del que el veïnat pressuposava. Costa d’entendre que els nivells de contaminació a la ronda no superin els límits recomanats pels organismes europeus –de fet, l’estació de qualitat de l’aire de Granollers és sovint notícia per superar uns nivells acceptables–.

Sigui com sigui, de retruc, el govern local també ha aconseguit un argument per apaïvagar un tema molest en vigília d’eleccions.

Edicions locals