Promeses eternes

Editorial

La promesa del trasllat de l’estació de mercaderies del nucli urbà de
Granollers fa anys que cueja. Certament, com afirma el govern municipal, els canvis en infraestructures ferroviàries acostumen a ser a mig i, sobretot, a llarg termini. Però també és veritat que la terminal granollerina ha servit en més d’una ocasió com a argument de campanya electoral, ja no només pels partits locals, sinó també a nivell nacional i estatal.

L’anunci d’Adif, aquesta setmana, de la licitació d’un nou contracte de gestió de l’estació per un període mínim de 6 anys i màxim de 9, ha fet un flac favor al govern local que, a tocar de la campanya per al 26-M, tornava a parlar de negociacions amb Foment per traslladar la terminal de mercaderies, i feia petites modificacions del planejament urbanístic per mostrar com avança cap a la transformació del sector de la Bòbila, que no podrà ser real fins que la infraestructura d’Adif no es traslladi i que no es complirà com inicialment estava projectada si no se soterra la línia ferroviària.

Ara tothom és conscient que el trasllat de la terminal depèn de la construcció de l’estació intermodal de la Llagosta, encara a les beceroles. Potser que se sigui més clar amb els calendaris, encara que sigui impopular.

Edicions locals