Marques personals al 26-M

Editorial

El diumenge electoral ha palesat com són d’importants les marques –que no tenen perquè respondre a sigles–. La tendència a l’alça d’ERC al conjunt de Catalunya i del PSC a la conurbació de Barcelona han estat factors que, sense dubte, han influït en els resultats electorals d’aquestes municipals.

Amb tot, tant a Granollers com a les Franqueses els noms propis han estat més decisius. Tot i la caiguda generalitzada de Junts per Catalunya arreu, Colomé ha estat capaç de mantenir el tipus i saber fer valer la seva acció de govern i tarannà més enllà de les sigles de partit. A les eleccions Europees, al municipi les tornes es giraven i el PSC era la força més votada seguit de la candidatura d’una marca personal indiscutible, la de Carles Puigdemont.

De fet, el president a l’exili va ser també el candidat més votat a Granollers, seguit del socialista Josep Borrell. Les forces independentistes aconseguien més de 13.000 vots a les europees, mentre que a nivell local en van ser poc més de 10.000 i molt fragmentats. En canvi, Mayoral concentrava 12.000 vots, tornava a demostrar la seva hegemonia indiscutible i, no només revalidava la majoria absoluta per quarta vegada, sinó que l’augmentava amb un regidor més.

Edicions locals