Homenatge i reivindicació amb absències

Editorial

Divendres, a les Franqueses, es va retre un homenatge a les víctimes del terrible accident ferroviari que hi va tenir lloc fa 40 anys, i a les persones que van assistir els afectats d'aquell dramàtic xoc entre la boira. Tractant-se la línia R3 com una de les més deixades de la xarxa de Rodalies, i encara amb una via única pendent durant anys d'un desdoblament, no és d'estranyar que l'acte de commemoració es convertís també en un acte reivindicatiu.

És flagrant que el trajecte de Granollers Canovelles a Barcelona, per exemple, sigui més lent que fa quatre dècades. A més, segons un estudi que el RACC ha fet pública aquesta setmana, és una de les línies més saturades i que més urgentment necessiten un augment de freqüència de pas –una mesura que no és possible sense l'anhelat desdoblament–.

Sent, aquestes millores, un clam unànime des del territori, és estranys que a l'acte institucional de divendres –impulsat pel batlle franquesí (Junts) i amb invitació als municipis que creua l'R3 i al conseller de Territori i Mobilitat– hi faltéssin, no només els alcaldes socialistes de Granollers i Canovelles, sinó també els representants del PSC de les Franqueses –i socis de govern de Junts–. No era el moment d'onejar colors polítics.

Edicions locals