Aplanar camins

Editorial

El veïnat major de 90 anys de Granollers s'ha triplicat en els darrers 20 anys, en una tendència a l'envelliment cada cop més creixent –com ho palesen les dades de població publicades la setmana passada per Idescat–. Això suposa un repte importantíssim per a la ciutat, que cada cop tindrà més persones dependents i amb problemes de mobilitat. El govern municipal ho reconeix i ha apuntat aquesta causa en l'argumentari per algunes actuacions urbanístiques, com les rampes mecàniques que s'estan instal·lant a la Font Verda, i socials, com l'increment dels serveis d'assistència a les llars.

Queda pendent, però, un vessant importantíssim per a la cura de la gent gran, un espai per aquelles persones que –finalment– no poden viure soles i han de ser acollides a una residència. Aquest equipament, tot i ser competència de la Generalitat, hauria de ser prioritari per al govern local que sempre ressalta la seva voluntat de "no deixar ningú enrere".

Fins ara, tot i tenir aprovat un projecte per al futur edifici, l'Ajuntament no l'ha dut a terme a l'espera d'un conveni amb la Generalitat per a la concertació de places. Tot plegat s'ha allargat per desacords de governança. Dilluns el ple aprovava un primer pas, tant de bo els següents siguin menys costeruts. El camí del carrer Carles Riba s'ha aplanat abans.

Edicions locals