L'economia que vindrà

Editorial

El 2019 va consolidar una taxa d'atur que, malgrat la suposada recuperació econòmica, sembla difícil de disminuir i es tem que es converteixi en endèmica. A més, tal com alerten els sindicats, l'augment de la precarització del mercat de treball ha suposat que el fet de tenir feina no sigui una garantia per no trobar-se en situació de vulnerabilitat.

CCOO albira un 2020 esperançador, gràcies a la promesa del nou govern de l'Estat de la derogació de la reforma laboral i l'increment del salari mínim, així com al fet que la Generalitat ha d'aprovar el pla nacional per a la indústria –que ha de tenir una important repercussió per al Vallès Oriental, com una de les comarques del país més industrialitzades, tot i que la producció cada cop més ha deixat pas a la logística–.

De moment, però, cap d'aquestes mesures s'ha fet efectiva i el que sí que és vigent, tal com lamenta la UGT, és l'increment de temporalitat i parcialitat dels contractes, i els salaris més baixos. A més, fa mesos que s'albira l'arribada d'una nova recessió, de manera que caldrà veure si aquestes mesures, presumptament immediates, seran efectives (si és que s'apliquen).

Edicions locals