'Visca el mal, visca el capital'

Editorial

Hi ha una generació de ciutadans que van créixer davant del televisor els dissabtes al matí amb La bola de cristal, un espai del llavors únic canal estatal, en què una bruixa cridava 'Viva el mal, viva el capital', davant l'estupefacció dels Electroduendes.

Els guionistes d'aquell atípic programa infantil què dirien ara davant d'una societat que és incapaç de garantir el dret a l'habitatge, i d'un capital –representat per les grans corporacions i les entitats bancàries– que poden eludir les lleis –que teòricament han de garantir els drets de tota la ciutadania– gràcies a una justícia que sovint els hi és amiga?

Aquesta setmana es vol fer efectiva una execució hipotecària que afecta una parella que va estar pagant l'habitatge des del 2005. La PAH alerta que compleixen tots els requisits legals perquè el banc els hi ofereixi un lloguer social. Aquest no ho fa i sovint els tribunals tomben els recursos presentats per les administracions –que hi destinen diners públics que, per tant, es perden–. La Bruja Avería estaria contenta.

Edicions locals