Un pas, lluny de la gambada

Editorial

Aquest dimarts, en un mateix matí, hi havia programats dos desnonaments d'habitatges a Granollers que, finalment, s'han suspès, l'un per la pressió de la PAH a les portes del pis i, l'altre, en resposta a un recurs de l'advocat. Segons la PAH, i emparant-se en el nou decret llei 17/2019, ambdós casos haurien de rebre l'oferta d'un lloguer social, ja que els grans tenidors estan obligats a oferir-los a persones que hagin ocupat abans del juliol de l'any passat un immoble que feia més de dos anys que era buit –i evidentment, que tinguin una situació de vulnerabilitat econòmica– un lloguer social.

De fet, la nova normativa amplia el concepte de gran tenidor i faculta les administracions a sancionar-los en cas de tenir pisos buits, així com a reclamar els lloguers socials per a famílies que compleixin els requisits. No és causalitat que la Sareb, de moment, hagi aturat els desnonaments que tenia previstos aquest any.

El decret llei que es ratificava dimecres al Parlament és, doncs, un petit pas en la lluita pel dret de l'habitatge, encara molt lluny de la gambada necessària per garantir-lo a tota la ciutadania, que només deixarà petjada el dia que es perdi la por a regular el preu del lloguer.

Edicions locals