Crisi sanitària?

Editorial

Dimecres el Departament de Salut confirmava el primer cas de coronavirus a Granollers, un dia després que transcendís l'ingrés a l'hospital d'una veïna de la Torreta i el tancament d'una entitat molletana per un altre cas confirmat.

L'arribada de la malaltia a la comarca és, doncs, ja un fet evident, i s'han hagut d'activar diverses mesures de contenció, tot atenent les recomanacions de la Generalitat. Així, les competicions esportives es faran a porta tancada i algunes entitats han suspès les seves activitats. Tot plegat, per mirar que aquest nou tipus de coronavirus no es propagui més, a l'espera que en uns mesos es disposi d'una vacuna per a les persones de risc.

Aquesta crisi sanitària davant el Covid-19 –que encara no se sap si és estacional com la grip, tot i que s'intueix– pot acabar comportant també una crisi econòmica si s'acaba traient de mare una situació epidemiològica que afecta menys que la grip A, totalment estesa i de la qual ja ningú parla.

És important que Salut informi dels casos amb més transparència per evitar una pàtina de suspens que fa inquietar la població i, sobretot, és essencial que la ciutadania mantingui la calma i actuï amb normalitat. Aturar-se quan no és necessari només pot que causar conseqüències socioeconòmiques nefastes.

Edicions locals