Sense pressa

Editorial

Després de més d'un mes d'esforç per mantenir l'aïllament social i malgrat la irresponsabilitat d'algunes persones que s'entossudeixen a no complir, sembla demostrat que el confinament funciona. Passades dues setmanes de confinament total, les dades de la pandèmia mostraven un aplanament pel que fa al nombre de contagis, una davallada que ha de permetre que el sistema sanitari es descongestioni i pugui atendre amb més garanties la població malalta, no només de la Covid-19.

El retorn de milers de persones a la feina aquest dimarts posa en risc aquest descens de la corba epidemiològica, per la qual cosa cal extremar la prudència, sobretot d'aquells que es veuen obligats a anar a treballar, però també de la resta de persones que no han de relaxar el seu confinament. Les empreses i ciutadans que en tinguin possibilitat, han d'optar pel teletreball, per no agreujar una situació generada per la poca paciència –i segurament les pressions econòmiques– del govern de l'Estat.

La tornada a la feina s'hauria de fer gradual, amb les garanties que tots els treballadors disposaran d'equips de protecció i que es podran fer testos ràpids. Al ciutadà li toca ser més responsable que alguns governants.

Edicions locals