Toquen les demandes

Editorial

Durant dos mesos ens hem posat en mans dels governants de l'Estat i el país,
i els hi hem fet confiança, tot i confinant-nos per frenar els contagis de la Covid-19 i mirar de no col·lapsar la sanitat pública. Ara que la corba epidemiològica baixa i que tenim el personal sanitari exhaust –després de jornades maratonianes i grans dosis d'adrenalina davant d'una situació desbordant– és hora de sumar la reivindicació als aplaudiments.

Ja està bé ser agraït, però la millor manera d'estar al costat dels professionals de la salut i les cures és reclamar un bon finançament per a la sanitat pública i unes millors condicions laborals de cuidadors –en el sentit ampli–.

Les retallades de l'anterior crisi econòmica mai s'han acabat de revertir –els sindicats majoritaris a l'Hospital de Granollers així ho expliquen– i segurament això també ens ha situat en una pitjor situació de partida per afrontar la pandèmia.

La crisi del coronavirus també ha comportat aprenentatges i un de molt important és que la sanitat pública és fonamental per salvar vides. Tan de bo aquesta lliçó no s'oblidi.

Edicions locals