Cultura contra la doble crisi

Editorial

Alguns ajuntaments han suspès els actes culturals previstos per aquest estiu –fins i tot, per a tot l'any–, una decisió que s'emmascara de responsable, quan en realitat és l'opció fàcil per administracions sovint desproveïdes de ganes i imaginació –i potser recursos–.

En canvi, Granollers ha marcat un perfil propi que no vol renunciar a la programació estiuenca –tot i haver suspès la multitudinària festa de Blancs i Blancs– i que dóna el valor que li correspon a la cultura.

Tret de la festa major, el calendari cultural estiuenc manté gran part de l'oferta pública habitual, això sí, adaptada a la situació actual –tenint en compte que es poden fer activitats a l'aire lliure, només cal recordar les mesures d'higiene i seguretat a la ciutadania, i oferir un sistema de control d'aforament–.

Granollers ha demostrat que valora no només el bé que, en situacions dures com les viscudes, fan les expressions culturals, sinó que també dóna suport a un sector que també és econòmic i que, en cas de no reprendre's l'activitat, comportarà nous drames.

Edicions locals