Han pesat més les sigles

Editorial

En el ple del debat de l'estat de la ciutat de fa una setmana, l'alcalde Mayoral explicava que, malgrat militar durant anys sota unes sigles, a vegades divergia dels seus postulats. I, de fet, Mayoral així ho havia demostrat en alguns dels seus discursos de defensa de la llibertat dels presos polítics, per exemple.

En la darrera sessió plenària de dimarts les sigles, però, van pesar més que les opinions d'alguns dels membres del govern local. Els regidors del PSC de Granollers –cap va emetre un vot particular– han tancat files al costat del partit i han comprat el discurs enfocat cap a les eleccions al Parlament de l'hivern. El PSC de la ciutat va tombar la moció que havien presentat els grups independentistes amb representació al consistori per rebutjar la inhabilitació d'un president de la Generalitat.

Tant li fa si l'acció de govern de Quim Torra agrada més o menys, la qüestió és que un tribunal ha decidit apartar el màxim representant institucional del país perquè es va negar a retirar una pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics. Davant un atac tan greu a les institucions pròpies de Catalunya seria bo, com molts cops diu el mateix Mayoral, tenir mirada llarga i sentit d'estat, i reaccionar per defensar-les.

Edicions locals