Atraure talent

Editorial

L'atracció de talent és un dels objectius de les organitzacions, no només les empresarials, sinó també les socials. L'urbanista Alfonso Vegara ho explicava dimarts en una xerrada per reflexionar sobre els reptes de futur als quals ha de respondre el tercer pla estratègic de Granollers. La conclusió de l'acte –que cal tenir projecte per tenir magnetisme– és també extrapolable a organitzacions, com l'Hospital.

La pandèmia ha posat més de manifest les mancances de les darreres dècades, quan el centre granollerí es va haver de centrar a fer front a la manca d'oferta d'atenció sanitària després del tancament de l'antiga Policlínica el 2005. L'Hospital pateix una manca de personal, sobretot en l'àmbit de la infermeria, que repercuteix en el nivell assistencial i en el volum d'activitat. Les veus que fa anys que alerten de la marxa de talent veuen amb bons ulls la convocatòria de places prevista.

Però, a banda de les pròpies condicions laborals, la futura obertura del centre del carrer Girona i de l'ampliació de l'Hospital fan albirar noves perspectives per a un hospital que fa temps que aposta per treballar en xarxa i per ser centre de coneixement, dues estratègies alineades amb les del conjunt de la ciutat. És moment de ser més atractiu, a banda d'eficaç.

Edicions locals