Sacsejada a la política local

Editorial

Dimarts saltaven totes les alarmes de la política municipal granollerina. La jubilació a l'Alcaldia de Josep Mayoral, que ha liderat el consistori des de fa 18 anys i avalat per quatre majories absolutes, es veu més propera que mai. Ningú a les files del PSC local n'ha volgut parlar –després d'una filtració provinent de les altes esferes del partit–.

L'agrupació local sap que, per molt vàlid que sigui el proper número 1 de la candidatura, s'enfrontarà a la dificultat de rellevar l'alcalde més reconegut que ha tingut la ciutat i al qual, fins i tot l'oposició, li reconeix els mèrits. Els partits que fins ara han viscut a l'ombra del mayoralisme –i que obtenen sempre resultats més meritoris a les eleccions al Parlament que a l'Ajuntament– tindran ara una oportunitat per esgarrapar vots als socialistes, tot i que també perdran l'excusa de l'omnipresent Mayo si els resultats no milloren. I és que Mayoral marxarà amb un projecte de Granollers –que alguns titllen de caduc i gris, però que ha rebut el beneplàcit d'una majoria de ciutadans– que l'equip de govern s'ha fet també seu i reivindicarà.

Tot fa preveure molt més nerviosisme a la campanya –i la cada vegada més llarga precampanya– electoral a Granollers. Tant de bo tothom hi jugui amb fair play. Serà clau per teixir confiances i complicitats per afrontar un futur de dificultats socials i econòmiques i de desigualtats, que cada cop són més paleses. 

Edicions locals