La nova alcaldessa

Editorial

Alba Barnusell, la nova alcaldessa de Granollers, té 43 anys i des de molt jove ha estat regidora de l'Ajuntament –des de fa 18 anys–. En aquest temps s'ha guanyat la fama de dialogant, de ser persona de consensos, allunyada de conflictes i amb voluntat de cercar l'acord, també entre els grups de l'oposició. De fet, divendres, en el ple de presa de possessió del càrrec d'alcaldessa, els portaveus municipals de les formacions al consistori li reconeixien aquest tarannà, i la mateixa Barnusell assegurava que vol "escoltar totes les veus".

Barnusell ha estat la regidora que ha pilotat projectes de futur, com el tercer pla estratègic Granollers 2030, les línies de treball de les propostes a presentar per a l'obtenció de fons europeus Next Generation, i el Pacte de Ciutat que tots els grups municipals, entitats, empreses i ciutadania en general van rubricar per fer front a la crisi provocada per la pandèmia. En aquest temps es diria que ha estat una cara amable del govern municipal, predisposada a incorporar les visions d'altres en les actuacions de l'equip de govern.

Ara, com a alcaldessa, haurà de veure com compaginar aquest paper amb l'irremeiable rol d'un cap de govern que no pot acontentar sempre a tothom. Barnusell s'enfronta al repte doble de mantenir aquest perfil i accentuar una visió pròpia diferenciada del seu antecessor –tot i les herències–. El fil lila del feminisme en pot ser un bon guia.

Edicions locals