Personal sanitari, a l'expectativa

Editorial

Setmana de contrastos a l'Hospital de Granollers. A les portes d'inaugurar l'ampliació del centre que acollirà les Urgències, el sector sanitari denunciava, novament, la manca de personal i la sobrecàrrega assistencial que, evidentment, repercuteix en un augment de llistes d'espera i una minva en la qualitat de l'assistència a la ciutadania.

La manca de facultatius no és un problema aïllat del centre granollerí, sinó que és endèmic del sector a Catalunya. Amb tot, a Granollers els sindicats denuncien que, comparant amb hospitals propers, la falta de personal és més evident. La direcció del centre ha intentat revertir la situació amb dues grans convocatòries el febrer i novembre de l'any passat que han de permetre garantir la qualitat assistencial de les noves Urgències que es posaran en funcionament dilluns i que il·lusionen, això sí, als facultatius que veuen com han guanyat en funcionalitat i en equipament als diferents boxs. El nou hospital ampliat de Granollers, doncs, neix amb moltes expectatives dipositades i en moments de canvis a curt termini, tant a la direcció del centre com a la
governança. Arribar fins aquí ha estat un camí llarg i costerut per als facultatius que, com la ciutadania, mereixen que aquest salt endavant sigui reeixit.

Edicions locals