La política de quedar bé

Editorial

En els plens municipals dels darrers mesos a Granollers es fa difícil intuir la proximitat d'unes eleccions que han de configurar el nou govern municipal. A la majoria de municipis, com a les Franqueses, les tensions polítiques afloren i les discrepàncies s'intensifiquen a les portes d'uns comicis en què tothom vol marcar perfil propi.

Aquest dimarts si algú feia notar que s'apropa la cita a les urnes era el govern municipal, qui aprovava una aplicació del romanent de tresoreria per acontentar les peticions d'un grup a l'oposició i un "pla estratègic" –amb vigència només d'aquest any electoral– per a subvencionar entitats de la ciutat. Per part de l'equip de govern, ni una mínima explicació pública al plenari sobre la idoneïtat i necessitat d'aquest pla. Per part de l'oposició, ni una sola crítica a l'oportunitat d'una aprovació d'aquestes característiques a dos mesos d'eleccions.

Tothom volia quedar bé amb el teixit associatiu –i potser també amb un PSC que al juny potser pot necessitar una crossa–, i és així com es dona llum verda a un document que, en tot cas, hauria de disposar una normativa universal de distribució justa i equitativa a les entitats de la ciutat, sigui el 2023 o el 2024.

Edicions locals