'Si l'Ajuntament genera superàvit ha d'abaixar impostos'

Jaime Gelada Cap de llista del PP a l'Alcaldia de Granollers

Entrevistes 26-M

'Si l'Ajuntament genera superàvit ha d'abaixar impostos'
'Si l'Ajuntament genera superàvit ha d'abaixar impostos'

Montse Eras

Nascut a Barcelona fa 54 anys, va arribar per primer cop a Granollers el 1993. Posteriorment, també va viure a Arbúcies –on hi té orígens familiars– i Cardedeu, on va ser regidor des de 2011 a 2017, i cap de llista el 2015. Des de fa 4 anys torna a viure a Granollers, concretament al barri Congost. Té estudis empresarials i ha treballat molts anys com a gent comercial internacional, actualment al departament de Vendes d’una empresa del sector tèxtil. A Cardedeu va ser conegut per la bel·ligerància amb el moviment independentista i, sobretot, arran de la denúncia per via penal que va presentar el 2014 contra els trabucaires del municipi, que acusava d’haver simulat el seu afusellament durant un acte de festa major.

–Què l’ha portat a presentar-se a les eleccions a l’Alcaldia?
–M’agrada la política i tinc experiència anterior. A més, el meu partit ha tingut una tendència a la baixa però està deixant entrar aire. En aquest context, la direcció a Catalunya es va recordar de mi i m’ho va proposar.

–Al seu antecessor no li ha agradat.
–No, però a Granollers hi havia certa tradició del Partit Popular, que havia tingut quatre regidors, i ell va ser proposat per la junta gestora que es va crear després de carregar-se tot el llegat. Però no vull parlar malament de ningú i menys del meu partit.

–El seu pas per l’Ajuntament de Cardedeu va ser força polèmic.
–En realitat, la història comença amb el pacte CiU-PP, que va durar un any. Jo era regidor de Comerç i volia canviar l’entrada de Cardedeu amb unes lletres de Benvinguts a la vila per atreure turisme de la Roca Village. Al mur d’Adif on vam fer la intervenció hi havia un mural independentista i el van tornar a repintar. L’acció dels trabucaires va ser conseqüència d’això i vam creuar denúncies.

–Ara també vol fer valer la proximitat de la Roca Village?
–Sí, hem d’intentar que aquest turisme vingui a Granollers. Per exemple, que hi siguin atrets a través de l’oferta d’hostaleria i de rutes de patrimoni.

–I què més proposa?
–Reduir impostos, sobretot a les pimes. No té sentit no abaixar-los si l’Ajuntament genera superàvit. A més, volem més policia de barri i millorar la neteja viària. També volem trobar una solució conjunta per a la ronda Sud.

–Quina creu que ha de ser?
–Desviar el trànsit de camions per l’autopista. I es pot estudiar la construcció d’una via alternativa, perquè el soterrament és inviable.

–I el soterrament de la via del tren?
–Aquest sí que el duem al programa perquè pensem que el PSC havia d’haver aprofitat per concretar l’actuació amb el PSOE a Madrid. Cal insistir-hi perquè Granollers és un poble dividit.

–Quines són les seves perspectives electorals?
–No podrem tornar als 4 regidors, però espero consolidar el regidor i, si pot ser, millorar resultats.

–A què atribueix la patacada del PP a les eleccions generals?
–Ens hem equivocat de discurs –jo no parlaria mai de l’ideari de Vox–; nosaltres som centredreta i hem de voler aglutinar aquest vot.

Edicions locals