'Cal un pla de xoc climàtic de ciutat i un govern amb més valentia'

José María Moya Cap de llista del PP a Granollers

Entrevistes 28-M

José María Moya
José María Moya | PP

José M. Moya i Losilla (44 anys), nascut a Canovelles, on va ser regidor, viu a Granollers des de fa més de dues dècades. Va ser-ne regidor de 2015 a 2019 i, com ja va succeir fa 8 anys, la seva tria com a cap de llista ha creat una crisi interna al PP. Actualment és tècnic comercial.

–Fa uns mesos va mantenir converses per unir-se a Valents. Per què finalment va tornar al PP?
–Em van trucar del PP provincial i m'ho van demanar. Volien apostar per un perfil més obert, més de consens, que pogués tenir una base més àmplia.

–Però no va haver-hi consens en el PP local.
–No. Precisament es volia fer un canvi per les formes de les persones que hi havia, de manera que s'ha de refer tot el partit a nivell local. Estem incorporant gent nova, intentem captar el jovent, empresaris, persones vinculades al món associatiu, nous perfils que aportin un plus en àmbits, per exemple, de l'educació i el comerç de proximitat. Tenim una visió més propera.

–Qui l'acompanya a la llista?
–Encara no ho volem fer públic; aviat la presentarem.

–Tenint en compte les divisions del seu espai polític, quines perspectives electorals tenen?
–Treballem per tornar a tenir representació. Fa quatre anys Cs es va endur part de l'electorat, però ara no està en un bon moment.

–Vostè ja va ser regidor a l'Ajuntament de Granollers. Què li va quedar per fer?
–No busco assolir un gran projecte perquè l'oposició té poc pes, però sí que plantejarem molts petits imputs. De fet, fa sis o set anys vam proposar acollir de nou uns Special Olympics, així com espais sense fum a l'entorn de les escoles i càmeres de seguretat. Tot i que el govern té una forma de fer que no acull gaires propostes de l'oposició, també vam aconseguir que alguns contractes de l'Ajuntament fossin millors, per exemple.

–I ara quins són els seus eixos programàtics?
–Una ciutat més segura, amb més comerç, amb més oportunitats i més verda. A més, és molt important tenir cura dels barris. Els veïns tenen moltes queixes i paguen els mateixos impostos que els del centre.

–Bona part de l'oposició apunta aquestes mateixes coses.
–Perquè és evident. Fa 8 anys teníem com a eslògan Perquè tots som Granollers i encara és vàlid.

–I tothom, govern inclòs, aposta per una ciutat més verda. Però això en què es concreta?
–Aquest és un tema transversal perquè, davant del canvi climàtic, és de sentit comú i s'hi ha de treballar. Volem més arbres i que es cuidi més l'arbrat, així com una ciutat molt més ciclable, que connecti tots els barris amb carrils bici. No són propostes originals perquè són evidents. De la mateixa manera que es va acordar un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica, ara cal un altre pacte de ciutat, un altre pla de xoc davant l'emergència climàtica.

I si tots hi estan d'acord, per què creu que no es fa prou?
–Al govern municipal li falta valentia. Granollers ha de ser notícia perquè encapçali projectes pioners.

–Tothom també està d'acord que cal una residència i centre de dia per a la gent gran. Com desencallaria vostè el projecte del carrer Tetuan?
–S'ha d'estudiar com i qui l'ha de finançar, però ha de ser una prioritat. Mentrestant, com a centre de dia potser es pot habilitar algun edifici municipal en desús. Aquest no és l'únic projecte aturat perquè el govern no és prou valent.

–A què es refereix?
–Al trasllat del camp de futbol del carrer Girona. Hi havia un projecte a Palou que es va frenar perquè al govern li va faltar valentia davant les oposicions que va generar. L'equip de govern no pot pensar en les conseqüències electorals sinó en la ciutat.

–On proposen vostès que es faci?
–Estem treballant amb persones del sector per donar una opció viable, que no hagi d'esperar el desenvolupament de la Bòbila.

Edicions locals