Puigdemont destaca la gran importància d’empreses familiars com Cricursa

Fundada l’any 1928, exporta el 90% de la seva producció de vidres corbats a tot el món

Economia

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquesta tarda l’acte d’inauguració de l’ampliació realitzada recentment per l’empresa Cricursa (Cristales Curvados S.A.) situada al Coll de la Manya. 
 

Després de visitar les instal·lacions tot acompanyat pels gerents de l’empresa, Ferran Figuerola i Àlex Sasplugas, així com de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el president ha destacat la important tasca que fan les empreses de caràcter familiar i ha felicitat els seus propietaris “pel seu ferm compromís”. També ha assenyalat que “empreses com Cricursa són un model pel país, ja que innoven, arrisquen, exporten i es converteixen en un referent en tot el món”.

La nova nau, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros, permetrà a Cricursa guanyar 5.000 metres quadrats de superfície productiva -amb més de 12.500 metres quadrats- i accedir a nous projectes, gràcies a una nova línia automàtica que els permet aconseguir fer vidres de 10 metres de llargada. Actualment treballen per veure si poden arribar fins a 12.
 
Amb una exportació xifrada en un 90%, Cricursa s’ha estès últimament per tot el món. Després de superat el dur període de la crisi, l’empresa granollerina ha passat de facturar 13 milions d’euros als 22 actuals, “arriscant sempre en cada projecte”, ha remarcat Figuerola.

Creada el 1928, Cricursa és líder mundial en el seu sector i treballa amb els millors arquitectes d’arreu del món dissenyant vidres a mida per façanes d’edificis emblemàtics, com el Museu de la Universitat de Navarra, a Pamplona,  i l’Institut de Neurociència de Princetown, a EUA. de Rafael Moneo; la seu del Citybank, a Londres, i la Universitat de Torí, de Norman Foster, i la torre Allianze de Milà, d’Arata Isozaki, entre altres. Una de les últimes novetats, ha estat la construcció d’un tobogan de grans dimensions totalment de vidre, una construcció que es pot veure als jardins de l’empresa.

Per l’alcalde Josep Mayoral, “Cricursa és un tros de Granollers arreu del món” en clara al·lusió a la gran quantitat de projectes en els quals ha participat aquesta empresa. L’alcalde ha destacat també l’esforç realitzat els últims anys per dotar la ciutat de bons polígons industrials, “una tasca que ens ha de permetre facilitar el camí a aquelles empreses que com Cricursa són un referent a tot el món”.

Feta la foto de grup amb tots els treballadors de l’empresa, el president Puigdemont ha continuat amb la seva ajustada agenda. A les 18, 35 hores tenia previst visitar Apindep Ronçana; a les 19, 45 h, l’Ajuntament de Santa Eulàlia i a les 20, 30 h, Vilanova del Vallès, on tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis de la Unió Empresarial Intersectorial – UEI.
 

Edicions locals