Dins i fora de la gran carpa/66a Fira de l’Ascensió (I)

Inaugurada aquest dijous a la tarda, presenta ben diverses propostes amb mirades al comerç, la industria, la ramaderia i l’agricultura, el lleure…

Economia

Granollers, dijous 5 de maig, 18 hores. Recinte firal. La gran carpa multisectorial (còmoda, ampla, ben presentada...) acull l’acurada inauguració de  la 66a Fira i Festes de l’Ascensió. Tot és a punt. Vint-i-quatre hores abans, l’espai era un oasi de nervis i més nervis per situar els estands a lloc. El Municipal, dedicat als polígons industrials, m’agrada. Les fotos àrees són d’Enric Bartel. Molt maques i molt informatives. També és mol d’agrair la informació que s’hi ofereix. Granollers és industria avui. Hi ha representants de la UEI-Cerclem...  
 

Parla la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo; parla  l’alcalde Josep Mayoral;  parla la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa... Res a objectar als seus discursos, ben estructurats i amb coneixement  del territori tot i que es produeixen lapsus simpàtics:  “... presidenta del Consell Comarcal (ai, no, de la Diputació), la carretera C-16 (es referia a la C-17 últimament tan de moda...)”. Veig regidors de Ciutadans, del PP i de CiU.
 
Quo Vadis Castelló?
La passejada per l’espai multisectorial segueix el protocol  d’anys anteriors. La comitiva saluda els expositors, parla amb ells, hi ha la foto de rigor si cal, copa de cava a Caves Pagès Entrena, escena del sofà en un altre estand... Per cert, d’estands n’hi ha de tota mena. Espero i desitjo que no sigui una premonició el fet que un dels millors i més grans sigui el de la companyia Santa Lucía.
 
Més d’estands: Algú ho havia de dir, ho sento: Espero -si la cosa no ha millorat per aquestes hores- que l’Ajuntament de Granollers faci una queixa formal davant  qui correspongui (no sé si és l’Ajuntament de Castelló o altra institució) per l’estand que presenten a la Fira. M’agradaria dir que ha estat només qüestió d’unes hores i que tot s’ha solucionat ja quan escric aquestes línies. Seguiré el tema.
 
Una Fira amb liquidacions totals?
També és de jutjat de guàrdia la pancarta que un estand de joieria ha col·locat i no precisament petita tot anunciant “Liquidación total”. Es tracta d’una segona premonició fatal sobre el futur de la Fira? Entre el ‘mercadillo’ i la Fira està en joc el nom de Granollers. Que algú prengui nota porfa.
 
Són passades les 7 quan les autoritats surten de la gran carpa. Al recinte exterior, tot és a punt. Hi ha la Xurreria de sempre situada al costat de l’entrada del Congost, Granollers Pedala a l’altre costat, els d’Oncovallès amb la seva tómbola solidària...
 
A la Carpa Jugar x Jugar tot és en ordre. Al Pavelló de Ramaderia i Agricultura, el bestiar (les oques neteja-parcel·les de Josep Simon, conills, els pollastres de can Pep Julià, porcs -la gran atracció, dues truges amb les seves corresponents cries-, cabres, ovelles, vedelles)... centra moltes mirades i mots comentaris innocents dels més petits.
 
Les mongetes del ganxet
El Mercat del Pagès està molt ben presentat i tothom pel que veig està molt interessat en explicar allò que ven. La comitiva oficial fa parada i fonda per provar les mongetes del ganxet amb Denominació Vallès que tasten acompanyats de Maria Rosa Pruna.
 
El Pavelló també està ben presentat, tot i que personalment em sembla insuficient. Jo voldria veure més vaques, més ovelles... Però està bé. Una mica més enllà veig els cotxes. Faig unes quantes fotos des de lluny. Ja passaré demà (per avui dissabte).  El director de la Fira, Enric Brufau, i el periodista Joan Carles Arredondo, es juguen una birra a veure qui l’endevina. Un diu que plourà abans del migdia de dissabte, l’altre diu que no...
 
El pop de Os Galegos, la pluja...
Tot acompanyant la comitiva recalem a la Mostra Gastronòmica. Un bona proposta aquesta sempre ben presentada. El restaurant Os Galegos punt de trobada. Hi ha una degustació del seu popular pop per a les autoritats. Els de la premsa...  Sort en tinc que la regidora Canelo em deixa provar una mica de vi de la seva copa.  El pop fa bona pinta.  Són passades les vuit del vespre  quan la presidenta de la Diputació abandona el recinte firal. Mayoral haurà de seguir tot saludant als representants dels cotxes. Àlex Sastre, el cap de l’oposició, ha estat l’únic regidor que no forma part de l’equip de govern socialista que ha aguantat fins el final.
 
Divendres 6. A les 10 han caigut unes gotes, per sort només refrescants. Enric, hauràs de pagar la birra a Joan Carles. 
 

Edicions locals