Granollers fa memòria dels anys 80

El fondista Ramon Parellada, el bombollaire Pep Bou, l'exjugador del BM Granollers Josep M. Junqueras i el periodista Joan Besson participen a la tertúlia

Societat

30 anys i 1 dia. Tertúlia i debat entorn dels anys 80 al Vallès Oriental és el títol de l'acte que divendres (19 h) acollirà el Museu de Granollers i que comptarà com a ponents amb el fondista Ramon Parellada, el bombollaire Pep Bou, l'antic jugador del BM Granollers Josep M. Junqueras i el periodista Joan Besson.

La tertúlia, moderada pel cantant Miqui Puig, és una iniciativa dels fotògrafs Ramon Ferrandis i Jordi Ribó, que enguany publicaven amb l'Editorial Alpina 30 anys i 1 dia. Visions dels 80 al Vallès Oriental, un recull de 100 fotografies (50 per cap) fetes a principis dels anys 80, quan treballaven com a fotoperiodistes en diversos mitjans de comunicació del  Vallès Oriental, en especial al setmanari Plaça Gran.

Les fotografies s’organitzen en quatre apartats (ciutat, societat, cultura i esports) i estan acompanyades de peus de foto que expliquen i contextualitzen cadascun dels fets. Aquets esdeveniments van protagonitzar l’actualitat informativa de la premsa local i comarcal de l’època, com la restauració de la Porxada, l’enterrament del ceramista Antoni Cumella, les manifestacions en contra de la presó a la Roca, els concerts del Festival Ara Jazz o els equips del Balonmano Granollers i del CB Granollers.

Els autors
Ferrandis va néixer a mitjans del segle passat a la Garriga. A principis dels anys 80 va començar a dirigir la secció de fotografia del setmanari Plaça Gran. Des de l’any 1981 col·labora assíduament amb El 9 Nou d’Osona. Com a freelance publica a diferents mitjans d’abast nacional. Des de setembre de 1989 és cap de Fotografia d’El 9 Nou, edició del Vallès Oriental.

Jordi Ribó va néixer a Granollers l’any 1965. Als 16 anys va començar a treballar dins el camp de la fotografia com a tècnic de laboratori i assistent de fotògraf. Al juliol de 1988 va obrir les portes del seu estudi fotogràfic, situat al centre de Granollers. Actualment col·labora en diverses capçaleres de premsa comarcal. 

La tertúlia sobre els anys 80 a Granollers es completarà amb l'exposició d'una selecció de 12 fotografies de gran format que formen part del llibre i que es podrà veure del 22 al 26 d'abril.

Edicions locals