Els llibres comarcals, protagonistes de la diada de Sant Jordi

Una setantena d'autors del Vallès participaren ahir en els actes culturals iniciats després del pregó de la periodista i escriptora Anna Ballbona

Cultura

A Granollers, acabat el matí d'aquest dijous en què roses i llibres han compartit espai amb el mercat del djous, la diada de Sant Jordi pren encara més protagonisme amb la celebració de diversos actes socials i culturals. Ahir dimecres a la tarda va tenir lloc el pregó a càrrec de la periodista i escriptora Anna Ballbona.

La diada de Sant Jordi transcorre a Granollers com una gran festa al carrer. La coincidència amb el dijous, dia de mercat, ha contribuït a la confluència d'una gentada al carrer, encara més que altres anys. Les parades de llibres i roses han compartit espai amb les parades de productes variats tant a la plaça de la Porxada com a la zona de la carretera, especialment davant la Fonda Europa.

Un any més, la parada de llibres d'autors comarcals torna a ser una de les més visitades. Aquest any, un centenar de títols d'autors comarcals s'han sumat a la llarga llista de publicacions que sobre la comarca o d'autors vallesans s'editen cada any. Ahir, una setantena d'aquests autors es van fer una foto de grup a les escales de l'Ajuntament després del pregó que va llegir la periodista i escriptora Anna Ballbona. Aquesta, en la seva intervenció, va explicar la gran importància que per a ella han tingut els relats que sobre diversos temes l'han explicat la seva mare i les seves àvies. Aquests relats l'han servit, va dir, per augmentar l'interès per la literatura. 

Les vendes dels llibreters
Aquest matí, el ritme de vendes és major que el de l'any passat, segons han explicat alguns dels liibreters amb parades a la plaça de la Porxada. A la parada de llibres de La Gralla, especialitzada en els llibres d'autors comarcals, la presència de gent era nombrosa. Segons han manifestat en Francesc Requena i Rosa Villalonga, de la llibreria La Gralla, entre els llibres més venuts destacaven els de Donat Putx (Jaume Sisa, El comptador d'estrelles) i el d'Esteve Plantada (Fosca límit), de poesia. Caldrà esperar fins demà a veure com acaba aquest rànquing finalment.

Per aquesta tarda i ja sense les parades del mercat, la diada adquirirà una nova dimensió amb la presència al carrer d'Anselm Clavé de noves parades d'entitats, la tradicional ballada de sardanes i la lectura popular organitzada per l'Ateneu a la placeta de la Sala Francesc Tarafa.

Edicions locals