Pors i recels amb l’obra ‘Danny & Roberta’, al Teatre de Ponent

La Casona Companyia Teatral presentarà doble sessió d'aquest espectacle que centra l’acció en la vida de dos joves que lluitaran per desfer-se dels seus neguits

Cultura

Aquest cap de setmana una obra del premi Pulitzer nord-americà, John Patrick Shanley, mostra al Teatre de Ponent la història de dos personatges fràgils: Danny & Roberta. Tot comença en un bar del Bronx, on es troben i mantenen una conversa vacil·lant mentre beuen cervesa.

L’obra dirigida pel veterà director Fernando Griffell s’endinsa en les relacions humanes entre dos joves: Danny, interpretat per Albert Franch, i Roberta, interpretada per Sara Parisi. Tot és foscor en la vida d’ell, només les baralles donen sentit a la seva existència, i Roberta viu perseguida per un desagradable record relacionat amb el seu pare, sent recel i desconfiança cap a qualsevol home. Una trobada casual, la nit i la conversa els permeten entreveure les possibilitats d'una relació sincera i potser, la primera per a tots dos.

Amb una escenografia i posada en escena contundent, Fernando Griffell construeix una història en la qual “els actors creixen. I creixen de veritat perquè l'exigència que se'ls planteja és que busquin en la profunditat d'aquestes dues ànimes malaltes que només saben de dolor, d'automarginació i incomoditat en la vida. Estrangers de si mateixos amb "un altre costat" possible a sobre.”

Aquesta obra és un dels molts projectes de La Casona Companyia Teatral i presenta com a tret original dos finals diferents: el de l’autor i el del director. “La meva visió personal d'una altra realitat possible m'ha portat a doblar els últims sis minuts de l'obra, respectant el text de l'autor però utilitzant diferents accions físiques en els personatges i així veure l'altre costat de les coses", explica Fernando Griffell mentre afegeix que feia temps que estava enamorat d’aquest projecte.

Edicions locals