S'obre la convocatòria per participar a la 4a edició de la Mostra d'Art Urbà a Roca Umbert

Els artistes interessats poden presentar-hi el seu projecte, de manera individual o col·lectiva, fins al dia 30 de juny

Cultura

Avui s’ha obert la convocatòria per participar a la 4a Mostra d'Art Urbà - MAU a Roca Umbert, promoguda per l'Espai d'Arts amb l'objectiu de reclamar l'espai públic com a plataforma d'experimentació i de reflexió. La mostra vol ser un exemple d'art d'acció que fomenti dinàmiques creatives de participació i de col·laboració entre diferents agents socials de la ciutat (artistes, creadors, entitats, usuaris de Roca Umbert, i ciutadans en general) a partir de projectes artístics a l'espai públic de Roca Umbert.

Per participar a la convocatòria, els creadors, individualment o de manera col·lectiva, poden presentar projectes que es materialitzin en qualsevol forma relacionada amb les arts visuals (accions,intervencions, performances, instal·lacions, videoprojeccions, murals...). Se'n seleccionaran cinc com a màxim, el jurat valorarà la vinculació conceptual o simbòlica dels projectes amb la idea de fàbrica; la seva vinculació també amb la transformació del recinte; la seva capacitació per fomentar de manera dinàmica la participació i la col·laboració de la ciutadania; la relació del projecte amb d'altres disciplines artístiques i de pensament i/o educació. També es valorarà el currículum i la trajectòria dels participants. El jurat estarà format per un artista resident a Roca Umbert, dos responsables de la MIAU ( Mostra Internacional d'Art Urbà de Caldes de MontbuI), un membre de la xarxa TranEfimers i un responsable del programa d'arts visuals i plàstiques de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. En aquesta edició continua la col·laboració entre Granollers i Caldes en el procés de selecció dels projectes participants.

Tots els creadors tenen temps fins el 30 de juny per presentar el dossier del projecte. El veredicte es farà públic el 15 de juliol. A partir d'aquí, els artistes desenvoluparan les propostes guanyadores -la dotació econòmica és 300 euros per projecte-,i n'exposaran el resultat a la quarta edició de la MAU a Roca Umbert, que se celebrarà el 17 d'octubre als espais exteriors de la fàbrica. El resultat a la quarta edició de la MAU a Roca Umbert se celebrarà el dissabte 17 d'octubre als espais exteriors de la fàbrica.

Enguany la Mostra d'Art Urbà de Granollers inicia una col·laboració amb quatre festivals catalans més dedicats a la creació d'instal·lacions d'art efímer en l'espai públic: l'Ingràvid de Figueres, el Lluèrnia d'Olot, el Fescamp de Sant Cugat del Vallès i A Cel Obert de Tortosa. Gràcies a la iniciativa d'aquests cinc municipis i del consorci Xarxa Transversal, s'enceta una activitat conjunta que consistirà en l'intercanvi d'artistes entre els diferents festivals. D'aquesta manera, l'artista Pau Farell, un dels participants de la MAU 2014, serà enguany convidat a crear una instal·lació al Lluèrnia d'Olot, que se celebrarà el 7 de novembre. I a l'octubre quan se celebri la MAU, Granollers tindrà com a convidat Manel Gràvalos, un dels participants de l'any passat a l'Ingràvid de Figueres.

Edicions locals