La Fira de l'Ascensió comptarà amb 180 expositors

Del 14 al 17 de maig, el Parc Firal acollirà el Jugar x Jugar, la Mostra Gastronòmica i l'espai ramader, entre altres

Economia

Els 30.000 metres quadrats del Parc Firal de Granollers acolliran del 14 al 17 de maig, 180 expositors de la Fira de l’Ascensió, una xifra lleugerament major que l’any passat. Durant el cap de setmana llarg s’espera que entre 60.000 i 70.000 persones d’arreu del Vallès Oriental passin per la fira granollerina, que enguany diumenge coincidirà amb la Fira de Brocanters mensual (que s’allargarà a la tarda).

La regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, descrivia dilluns –durant la presentació de la Fira i Festes de l’Ascensió– els espais habituals del certamen. A l’entrada, novament les parades d’alimentació amb una trentena d’artesans i, per segon any, un aparcament de bicicletes vigilat, a càrrec de Granollers Pedala.

Ja a la carpa multisectorial, Canelo destacava l’estand institucional dedicat a potenciar la marca Visit Granollers, així com a mostrar la feina de “les Pimes exemplars de la ciutat, amb el producte presencial perquè la gent el conegui”, indicava la regidora. L’alcalde, Josep Mayoral, afegia: “Cal més patriotisme dels productes de ciutat”. A més, enguany també repetirà l’espai Administrum, amb 8 expositors centrats en els serveis a les comunitats. Pel que fa a les destinacions turístiques, enguany, la comarca de la Segarra i novament la Diputació de Terol seran presents a la Fira.

L’espai dedicat al comerç local va creixent i enguany disposarà d’uns 400 metres quadrats, amb establiments de Comerç de Dalt, Gran Centre i la Traca. “Fem un esforç per acostar el comerç a la fira”, assegura Canelo. També en relació al món local, per primera vegada es crea l’Espai Emprenedoria, amb 7 emprenedores –sis de Granollers– vinculades a l’associació Empenta.
Enguany la Mostra Gastronòmica arriba a l’11a edició amb un restaurant més que l’any passat i, per tant, 9 establiments participants.

La fira Jugar x Jugar continua ampliant espai i disposa de dues carpes; una de 500 metres quadrats per a jugar i les novetats, i una altra de 100 metres per a les competicions i lliuraments de premis. Aquest certamen amb identitat pròpia dins la fira de l’Ascensió comptarà amb 26 expositors, amb 15 participants al Racó dels autors, i acollirà el veredicte del Concurs de creació de jocs, al qual enguany han participat 106 jocs rebuts de cinc països diferents.

L’espai firal acollirà també la zona agrícola i ramadera, amb la carpa de tastets i les jornades tècniques, i la zona dedicada a l’automoció, amb uns 2.500 metres quadrats. Tot plegat s’arrodonirà amb dos rocòdroms, l’exhibició d’Agility i les competicions i activitats esportives.

L’alcalde considerava que, amb l’Ascensió, Granollers “recorda d’on venim: som una ciutat autoritzada per fer fires des del segle XIV; i té un espai per reflexionar la relació entre camp i ciutat”, concloïa.

Edicions locals