Un bus exprés connectarà Granollers amb Mataró i Sabadell

La Generalitat ho anuncia a la jornada AMTU de dimarts

Societat

Arraconat per motius econòmics el projecte del tren Orbital, la Generalitat posarà en funcionament una línia de bus exprés per unir Granollers amb les capitals del Maresme i del Vallès Occidental. Així ho anunciava el secretari de Mobilitat del govern català, Ricard Font, a la Jornada de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), de la qual forma part Granollers i que dimarts se celebrava a l’Auditori del TecnoCampus de Mataró.

Font destacava “l’augment de la inversió en transport públic dels darrers anys, en part gràcies a la posada en marxa del servei de bus exprés”, deia. Precisament aquest serà el model triat per a tres noves línies, entre les quals hi ha la que connecta la capital del Vallès Oriental amb les comarques limítrofes. En aquest sentit, Font ha anunciat la posada en marxa de la línia Mataró-Granollers-Sabadell, prevista per a aquest any, com també les de Barcelona-Vic i Barcelona-Sant Pere de Ribes. Amb tot, Font ha reconegut que el repte es troba en la millora del servei de Rodalies, “necessitem que funcioni com un rellotge”, considera.

D’altra banda, durant les Jornades AMTU, inaugurades per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, també s’han tractat temes com l’Open Data, l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a la gestió de la mobilitat i per garantir-ne l’eficiència, i el transport a demanda.

Edicions locals