La tortuga de Florida envaeix la conca del riu Besòs

Es tracta d'una espècie de la qual està prohibida la venda a l’Estat, però que, malgrat tot, ha anat proliferant

Societat

Els rius de la conca del Besòs pateixen la invasió de l’anomenada tortuga de Florida, una espècie de la qual està prohibida la venda a l’Estat, però que, malgrat tot, ha anat proliferant ja que continuen arribant subespècies que acaben sent llençades als rius i que posen en perill les tortugues autòctones.

El de la tortuga de Florida és un “clar exemple de la intrussió d’una espècie” en un ecosistema que no és el propi, explica Manel Isnard, del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs. És un animal que molta gent compra quan és petit i que, un cop es fa gran (poden arribar a pesar entre 1 i 2 quilos i fan uns 30 centímetres), molts opten per llençar al riu, una actuació d’“eco- logia mal entesa”, diu Isnard.

De fet, aquesta tortuga competeix amb les autòctones que, tot i ser d’una mida similar, són més espantadisses i menys agressives que les forànies, que, a més, es reprodueixen amb més facilitat. Aquest, però, no és l’únic exemple d’espècie invasiva a la conca del Besòs, on també es troba la canya americana, molt extesa.

Edicions locals