Estabanell estudia dur al Vallès un acord contra la pobresa energètica

L’empresa signa un conveni a Osona

Societat

L’empresa Estabanell i Energia té pensat posar en marxa properament un projecte, en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona, per ajudar aquelles famílies que pateixen l’anomenada pobresa energètica. Segons l’acord, que fa uns dies rebia l’atenció del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, la companyia es comprometrà a no tallar la llum a aquelles famílies que no disposin de suficients recursos; una situació difícil que ha proliferat a causa de la crisi.

El conveni signat a Osona, que segons Ribó “és una decisió exemplar que tant de bo s’estengui arreu de Catalunya”, es podria estendre al Vallès Oriental, comarca de gran implantació de l’empresa (concentra la meitat dels seus clients). Les famílies beneficiades seran unes 50, segons es recull en el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal.

Santi Martínez, representant d’Estabanell i Energia, ha explicat que “aquesta iniciativa posa de relleu l’interès i la sensibilitat de l’empresa per ajudar als més desafavorits en aquests moments de crisi, intentant trobar sempre vies de solució”.

La pobresa energètica fa que moltes famílies tinguin problemes per pagar el rebut de la llum, fet denunciat fa uns mesos des de la Creu Roja i que va restar clarament demostrat a Granollers el passat dia 28 al ple municipal, quan un nombrós grup de persones que formen part de la PAH van demanar ajuda a l’alcalde, Josep Mayoral, per solucionar la seva situació, ja que molts d’ells viuen, van dir, sense llum i sense gas. 

Edicions locals