Telemamografia per millorar la diagnosi del càncer de mama

El Programa de Detecció Precoç del càncer de mama es va iniciar a la comarca l’any 2003 i es realitza a dones d’entre 50 a 69 anys

Societat

La Unitat de Diagnòstic per a la Imatge del Vallès Oriental (UDIVOR) ha posat en marxa un projecte de telemamografia pel cribatge de mama, que permet als especialistes en radiologia de la comarca compartir la informació de les proves de detecció precoç del càncer de mama en una sala d’informes virtuals. Segons l’Hospital General, “aquest projecte ha comportat la implicació dels Departaments de Sistemes d’Informació dels tres hospitals del Vallès Oriental (Granollers, Mollet i Sant Celoni), els principals professionals de les Oficines Tècniques de Cribatge i els radiòlegs”.

El Programa de Detecció Precoç del càncer de mama es va iniciar a la comarca l’any 2003 i es realitza a dones d’entre 50 a 69 anys, el que representa al voltant de 20.000 dones a l’any. Fins a la implantació del projecte, la valoració de les mamografies es feia enviant físicament les plaques radiològiques i els informes impresos als centres implicats, sistema que no permetia poder consultar la informació virtualment.

A partir d’ara s’eliminaran les plaques radiològiques, la impressió d’informes i la valisa per poder compartir la informació entre els tres hospitals comarcals, ja que els resultat s’integraran a l’historial de cada centre.

L’Hospital de Granollers destaca també que “a més, s’ha avançat de forma pionera en la utilització del Repositori Central d’Imatges de Catalunya de la Història Clínica Compartida per poder consultar i informar a distància els estudis realitzats en els altres centres”

Edicions locals