400 alumnes participen al primer Mercat de Tecnologia de Granollers

Els alumnes que hi van participar són de l’IES Celestí Bellera, l’IES Antoni Cumella, l’Escola Pia, l’Escola Municipal del Treball i de l’Escola l’Estel.

Societat

Aquest dijous, a la nau Dents de Serra de Roca Umbert, es va celebrar el primer Mercat de Tecnologia de Granollers. Aquest mercat, que va aplegar 400 alumnes de segon d'ESOM de Granollers, s’inscriu a la xarxa de Mercats de Tecnologia que se celebra anualment en diversos indrets de Catalunya. De moment el mercat s’ha fet a Terrassa, Barcelona i Vic; i tancarà temporada, el dia 15 de maig a Lleida.

Es tracta d'un mercat organitzat per l’Ajuntament de Granollers i adreçat a l’alumnat de secundària de la ciutat. S’hi van poder veure una mostra de treballs i projectes de tecnologia dels alumnes d’ESO de les escoles de secundària de Granollers, a més de tallers i activitats que servien per descobrir el món de la tecnologia, adreçat als alumnes de segon d’ESO. També es van fer xerrades sobre projectes de recerca a càrrec d’alumnes de batxillerat de la ciutat.

El primer Mercat de Tecnologia de Granollers és un punt de trobada de l’alumnat i el professorat que projecta la creativitat tecnològica que es desplega cada dia a les aules. Un altre dels objectius del mercat és incentivar als alumnes l’interès per la ciència i la tecnologia, així com poder mostrar la diversitat d'aplicacions tecnològiques i científiques en diversos àmbits (la música, els vídeo jocs, les arts plàstiques i visuals). 

Molts dels tallers que s’ofereixen als alumnes són fets per residents de Roca Umbert: artistes de l’Espai d’Arts i empreses creatives i culturals que tenen seu a la fàbrica.
Els professors de tecnologia de l'IES Antoni Cumella, Escola Municipal del treball i IES Celestí Bellera han participat en el disseny i l’organització d'aquest primer mercat.

Edicions locals